Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

BOŠKO MATKOVIĆ NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE CROATIA AIRLINESA

PDFIspisE-mail

Podjeli

bosko-matkovic-nacional540

Zbog velikih gubitaka i brojnih drugih problema u nacionalnom zračnom prijevozniku Vlada je donijela odluku da se promijeni rukovodeća struktura. Novi predsjednik uprave Croatia Airlinesa umjesto Srećka Šimunovića trebao bi postati Boško Matković, nekadašnji prvi čovjek Zračne luke Zagreb i prvi predsjednik uprave NCL Media grupe nakon smrti Ive Pukanića.
Srećko Šimunović je godinama bio 'desna ruka' Ivana Mišetića te je dobro upoznat s poslovanjem kompanije i zbog toga su ga i prije izbora mnogi vidjeli kao idelanog kandidata.
Šimunović, koji je rođen u Mostaru 1953. godine, do 2002. je radio u Ini uglavnom u odjelu korporativnih komunikacija. Potkraj devedesetih postao je direktor Ine BIH, a s te je pozicije i otišao u Croatia Airlines A 2002. godine za direktora marketinga. Naknadno je unaprijeđen u izvršnog direktora za marketing i nabavu, gdje je bio do izbora za predsjednika uprave.
Boško Matković, rođen 25. rujna 1956. godine, po zanimanju je diplomirani inženjer strojarstva te je priznati i uspješni menadžer s međunarodnim iskustvom. Na čelnoj poziciji NCL Media grupe nije dugo ostao. U kuloarima ga smatraju Mesićevim čovjekom. T

This content has been locked. You can no longer post any comment.

Facebook